Musikpärlor på Gamla Torg

Måndagkvällen den 4 juli kom med vackert väder när det åter var dags för Berättelser och Musik i Sommarkväll på Gamla Torg. Björn Elmgren som bla. är operachef på Smålandsopran stod på scenen tillsammans med flera i ensemblen från operan Barberaren i Sevilla som i sommar spelas på Huseby Bruk. Björn spelar Bartolo som är den sköna 16 åriga Rosinas förmyndare och hans tankar är att en dag gifta sig med henne. De övriga som var med på Gamla Torg var Michael Axelsson som spelar Greve Almaviva men besöker Sevilla under annat namn och han vill vinna Rosinas kärlek. Ida Ränzlöv spelar den sköna Rosina och Pär Fúrst Nilsén är barberaren Figaro i Sevilla. Första halvan av kvällen bjöds publiken på smakprov från operan där Björn med mycket humor berättade om handlingen mellan sångerna. Andra halvan bjöds på operettsånger både från Vita Hästen och My Fair Lady. Som avslutning sjöng Björn och Michael några Elvislåtar. Ingen kunde då klaga på bredden i deras repertoar. Publiken som var ett hundratal gav deltagarna från Smålandoperan stora applåder och verkade mycket nöjda med kvällen. Eva Andersson från Berättarnätet var kvällens värd och nästa måndag är det hon själv som står på scenen då hon ska berätta om ”Korsetter och Kalsonger”

Agneta Json GranemalmDSC_0010

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s