Jag är sagoberättare och författare och dessutom ordförande i Berättarnätet Kronoberg. Jag berättar framförallt nordiska sagor och sägner och är särskilt intresserad av hur muntligt berättande väcker lust och glädje hos barn och ungdomar som inte tycker skolan är så kul. Att berätta läskiga sägner är ett sätt att skapa intresse för livet förr i tiden och den egna hembygden. Mer information, se www.pergustavsson.nu
Jag har jobbat som fritidspedagog och förskolelärare i över tjugo år, alltid med berättandet som pedagogiskt verktyg. Numera är jag anställd på Sagomuseet som berättarpedagog. En viktig del av mitt arbete är att försöka inspirera, såväl elever som pedagoger, till att berätta mera. För mig är berättandet och berättelser ett viktigt pedagogiskt redskap som används alldeles för lite i skolans värld.
Jag är från början etnolog och socialantropolog. Numera är jag odlare och driver den lilla ekologiska gården Tassemarken tillsammans med min man. Jag har levt med myterna och sägnerna så länge jag kan minnas. Mina berättelser kan bli både dråpliga och vemodiga och de kan också vara alldeles vardagliga. Så att man känner igen sig.
Saga Alexanderson
Jag är uppvuxen längs den slingrande grusvägen i Agunnaryd, som trampats av berättarna Mickel i Långhult och Halta-Kajsa i Ryd. Idag är jag en glad pensionär och berättar gärna om både det som har och inte som inte har hänt.
Ellen Sjömålen
Jag kom i kontakt med Sagobygden våren 2017 under min praktik via Linnéuniversitetet. Jag fångades både bildligt och bokstavligt av det muntliga berättandet, idag arbetar jag som berättarpedagog och njuter av alla nya utmaningar! Jag berättar en hel del legender och folksagor, men kastar mig gärna ut och testar på allt som kommer i min väg!
Lina Midholm
Jag heter Lina Midholm och är berättarantikvarie på Sagobygden. En uppgift är att leda projektet Livsviktiga berättelser som handlar om att samla in sentida berättelser kopplade till platser för att på så sätt lyfta en del av det immateriella kulturarvet i landskapet. Jag kommer även att leda ett projekt med en digital sägenkarta för barn, som bl.a. ska inspirera skolor över hela landet att arbeta med berättande och lokala sägner. En annan uppgift är att utveckla Sagobygden och att ansvara för sägenplatserna, både befintliga och nya.
Ping: Fler författare « Sagomuseets Blogg