Rockskrönor

Jag har två stora intressen här i livet, musik och muntligt berättande. Därför är det kanske inte så konstigt att jag under årens lopp samlat mycket vandringsägner om just musik. Egentligen är det ganska logiskt att det sprids så mycket rykten och berättelser om rock och popstjärnor. Precis som i alla tider berättar man för varandra om sådant man inte förstår och om sådant som skrämmer. Förr i tiden var det troll, vättar och skogsrån man berättade om, numera handlar historierna bland annat om kändisvärlden.

Ett av de tidigaste rykten jag hörde om en rockstjärna var det som sas på skolgården om KISS basist och sångare Gene Simmons. ”Han har låtit operera fast en kotunga på sin vanliga tunga”, sa tuffaste killen som visste allt om hårdrock. Och det var klart att man trodde att det var sant, det var ju bara att titta på bilderna av Gene Simmons så förstod man att en sådan enorm tunga kan en människa normalt inte ha, det måste vara en kotunga.
images
Michael Jackson är ett annat exempel på en popstjärna som det går rykten om. Det sägs t ex att Michael tappade sin näsa när han dansade i en musikvideo. Bildbevis skall finnas på en hemlig video.
Rykten sprids också med hjälp av YouTube klipp numera. Här är en film på när den döde Michael hämtas av en helikopter. Plötsligt kan man se att han reser sig från båren. Han var alltså inte död. Michael Jackson lever!!

Vill du läsa mer rockskrönor? Här är två länkar:

http://drakesmusik.blogspot.se/search/label/Ber%C3%A4ttelser

http://classicrock.about.com/od/history/a/rock_myths.htm

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s