Konsten att göra en festival

Tuup-Eskilsgården wTuup under 2013 års festival

 

Just nu pågår förberedelserna inför Ljungby Berättarfestival 2014.
Hur gör man då en festival? Klarar vi verkligen det? Kommer detta att fungera?
Ja, det frågar jag mig varje år. Det verkar alltid lika omöjligt, som ett oändligt berg som skall bestigas. Men så arbetar vi tillsammans som ett team. Vrider och vänder, diskurerar och undersöker, innan det så småningom fattas beslut.
Vem uppträder var? Hur skall vi nå ut?  Vilka funktionärer gör vad? Är bara några av frågorna som kräver svar.
Det görs listor, rings telefonsamtal , skrivs brev och mycket mer. Sakta, sakta rätas frågorna ut, grimaser blir till leenden och tron på att det nog kommer att funka växer sig stark. Detta har hänt även i år. Nu är jag säker, det blir en festival 2014 också. Vi hoppas till och med på att den 25:e berättarfestivalen skall bli den bästa hittills.

 

Men än är det lång väg fram till mål. Det blir säkert många skratt och en och annan tår innan vi står där den 13 juni och förklarar 2014 års festival för öppnad. Gud vad kul vi skall ha då! Den 13-17 juni skall vi njuta av Ljungbys 25:e berättarfestival, men faktum är att vi njuter redan nu.

Vi ses på festivalen!

Här kan du läsa mer om festivalen inom kort:
http://www.ljungbyberattarfestival.se/

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s