De fyra krafterna som vinet döljer

 

När den gamle Noah ville plantera vinrankan, kom djävulen och frågade honom om han fick lov att hjälpa till. Den hedersamme mannen accepterade det och då gick djävulen och hämtade ett lamm. Han slaktade den och stänkte ner vinrankans rot med djurets blod. Sedan gick den grymme hjälparen och hämtade en gris. Han gjorde samma sak med grisens blod. Sedan gick djävulen och hämtade ett lejon och till sist en apa. Även dessa djur slaktade han och använde deras blod till att stänka gamlingens vinranka. Stackars Noah bara stod där och inte förstod meningen med den ondes gärning.

Det som hände var att krafterna av dessa fyra djur trängde in i vinrankans innersta. Följden blev att även vinet bevarar dessa fyra egenskaper. Det förändrar människan som dricker på så sätt att först blir hon mild som ett lamm, sedan ovårdad som en gris, sedan tapper som ett lejon och till sist, löjligt som en apa. Ingen kan ändra denna lag, förutom den som vet hur man dricker med måttfullhet.

Av vin- och sagonjutaren Daniel Onaca

4 kommentarer

Under Att berätta

4 svar till “De fyra krafterna som vinet döljer

  1. att i varje handling av människan och dricka vin har sin egen lag….nu stiu daca m-an descurcat in suedeza,insa…am incercat :)

    si,cum sa zic?….inca n-am baut nimic :)

    • Fiecare cuvânt luat în parte e corect. ;-) Cum ai descoperit postarea asta? Ai nimerit cumva, via Blogger, pe „Levantinens blogg”? Eu mă chinui de vreo două ceasuri să înțeleg cum se procedează și abia de reușesc. Nu pricep de pildă, cum se atașează etichete la postări. Știi tu cumva?

      • pt ca urmaresc postarile dumneavoastra Daniel , mi-a fost transmis ca articol nou si ,fiind ”reblog” ,cand am vrut sa vad articolul original,apasand pur si simplu pe titlul articolului,m-a adus aici….Cu suedeza,bucurie este in sufletul meu cand fac pasi spre intelegerea unor lucruri.Nu am inteles insa la ce va referiti cand intrebati cum se aseaza etichete?? daca ma ajutati spre intelegere ,cu drag pot sa ajut….si god morgon! =buna dimineata !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s