Mannen dödad av sin egen gris

Det låter som en vandringssägen, men det är faktiskt sant. Hjälten för denna händelse, som ägde rum förra veckan på den rumänska orten Călimăneşti, hette Gheorghe Cocoş och var 49 år gammal. Eller kanske grisen var hjälten och mannen offret.

Händelseförloppet var följande, enligt kommunens polischef: Mannen kallade några grannar för att slakta sin gris, enligt den lokala seden. De hjälpte till att fälla djuret på marken och ägaren förberedde sig att blota den. Just då slog det tilltänkta offret med sin fot handen som mannen höll kniven i. Dess egg träffade honom i halsen och mannen dog på fläcken. Ambulanspersonalen som blev ditkallad kunde inte göra annat än att konstatera mannens död.

Historien blev riksnyhet efter att den rapporterades av landets tidningar och tv-stationer.

Daniel Onaca

3 kommentarer

Under Att berätta

3 svar till “Mannen dödad av sin egen gris

  1. Simona

    Det kan ju vara karma som spelar roll i den historian. Den mannen levde säkert ett av sina tidigare liv som en gris!!

    • Jag funderar även på vilken förbindelse kan finnas mellan mannens namn, Gheorghe Cocoş (= tupp), och grisen? Enligt det kinesiska horoskopet råder stor kompabilitet mellan Tupp och Gris. Trots stora olikheter mellan dem lever tuppen och grisen tillsammans i frid och harmoni ändå. De behöver inte ens anstränga sig. Denna händelse bevisar dock att varje regel har sitt undantag.

  2. Ping: Mannen dödad av sin egen gris | This sea of Stories | Scoop.it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s