Läskiga vidunder och sällsamma djur

 

Nu kan du köpa Per Gustavsson bok Läskiga vidunder och sällsamma djur (Alfabeta 2008) till medlemspriset 60:-. Ej medlem betalar 80:-. Ev. frakt tillkommer. Maila din beställning till kontakt@sagomuseet.se   Boken är llustrerad av Augustprisvinnaren Katarina Strömgård.

Förr i tiden var det mycket som skrämde i den mörka skogen, vid de djupa sjöarna och invid den ödsliga kyrkogården om natten. Riktigt vad det var folk hörde och såg visste man inte. Så föddes berättelser om märkliga och farliga odjur. Här får du läsa om varulvar och drakar och en lång rad okända djur såsom nattramnen, gloson, basilisken och spiritusen.

”… förenar vetenskaplig vederhäftighet med fin narrativ känsla. Små mikroberättelser släpper in fiktionen i faktaredovisningen, texten korsbefruktas på ett inspirerat glidande vis. Boken blir så mer än bara fakta, mer än en samling folkloristik. Framställningen får litterärt värde; tankarna går till sådana storheter som Jorge Luis Borges. I det lilla formatet öppnas ögonen för gliporna i tillvaron, utrymmena mellan fantasi och verklighet.”

Per Israelsson, Svenska Dagbladet 090112 ”Än idag  väcker dessa varelser stort intresse, inte minst bland barn och unga. Det är fantasieggande figurer och flera återfinns numera även i fantasylitteraturen. Vill du få fart på barnens skaparlust och få dem att göra egna berättelser? Då fungerar denna bok utmärkt som inspirationskälla.  Det vet jag av egen erfarenhet.”

Mikael Thomasson, Berättarpedagog på Sagomuseet

Lämna en kommentar

Under Att berätta, Folktro och traditioner, Pedagogik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s