Söndag på festivalen

Söndag

Jag vaknade av att det inte regnade. Åt frukost och träffade en berättare från västkusten. Vi kom genast in på vad man skulle kunna göra MER med berättandet hos oss – nu var vi inspirerade av festivalen.

Oj, dags att checka ut. Jag packade snabbt ihop mina pinaler och gick iväg till soldattorpet för att lyssna på berättelser för barn 7-9 år. Men vi som lyssnade var snarare mellan 27 till 59 år….. Sara Arambula tog det med ro och körde genast igång berättelsen om Oskar som fes och åt plommon och …. Ja hur han använde sina super-krafter. Vi har alla superkrafter inom oss, sa Sara och när hon berättar för barn så ber hon dom fundera över vilken superkraft just DOM har. Fast sssschh! Inte berätta om sin superkraft för då försvinner den. Sen gjorde vi en gemensam inprovisationsberättelse – en härlig historia om en pytteliten giraff som bara åt jordgubbar. Lätta om hjärtat gick vi ut i sommaren.

Nu ska jag strax gå på kurs för den irländska berättaren Kate Corkery. Tell you more later!

Gunilla from Mölndal

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s