Kursen igår

Åtta personer i en ring. Kursledaren Kate Corkery på en av stolarna hälsar oss välkomna och vi kör genast igång med en associativ namnpresentation. Vips är vi igång! Sen gör vi flera olika övningar – bl.a. att berätta en kort, sann historia MYCKET överdriven eller tvärtemot hur det var. Så får vi andra gissa om det var överdrivet eller tvärtemot. ”The truth shines through” sa Kate. Sanningen lyser igenom, menade hon. Och visst – vi har nästan inga problem med att gissa om det var MYCKET överdrivet eller om det var tvärtemot. Bara en deltagare har vi svårt att gissa – det visar sig då att hon berättade sanningen! Där blev vi lurade. Jättebra övning för att försöka ”höra” var sanningen finns.

Vi gör fler övningar – två och två berättar vi en kort, sann episod. Sen får den som lyssnat återberätta episoden för hela gruppen. Och hon ska berätta den SOM OM det var hennes egen upplevelse. För mej blev det en stark upplevelse att få höra min händelse berättad av någon annan. Då hör man plötsligt vad den andre har hört! Förstår ni? Man hör vad lyssnaren har lagt märke till och väljer att återberätta. Jaja, ni kanske inte förstår men det var en fantastiskt bra övning. Jag tror att vi alla var SÅ nöjda med kursen och vi drog över tiden ganska rejält men de som hade tid stannade kvar och lyssnade på alla berättelser som var förberedda till kursen.

Trött och nöjd och berörd i hjärtat gick jag till sagomuseet och lämnade tillbaka datorn. Sen åkte kompisen och jag hem i kvällningen. Så många upplevelser att smälta – jag är glad att jag planerat in en ledig dag på måndag.

Tack för min gäst-bloggs-tid här.

Nu lämnar jag över till nästa bloggare.

Gunilla Brodin

Lämna en kommentar

Under Att berätta, Pedagogik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s