Festivallägret med ungdomar

Se, synas och bli synlig. En summering av syftet med att ha ett berättarläger för ungdomar under festivalen.

Att försöka se och lyssna till så många olika berättare som möjligt innebär att man kan få lite väntetid innan föreställningen och då passar det bra att kramas och umgås.

Att synas, både på och utanför scenen, är viktigt under festivalen. Här får de unga berättarna möjlighet att pröva sina färdigheter och förmågor på scenen. De kan direkt använda sina nyvunna kunskaper de fått genom de workshops som ingår i lägret. Det är alltid gästberättare från festivalen som håller i dessa workshops..

Att lägerungdomarna är synliga är oerhört väsentligt för de äldre och mer erfarna berättarna. De behöver få uppleva att det finns en återväxt för muntligt berättande. Ungdomarna på lägret är en garant för det.

Se, synas och bli synliga. Tre bra syften för ett festivalläger för ungdomar som vill uttrycka sig genom muntligt berättande.

image

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Monika Westin – 2013 års  lägerledare,

3 kommentarer

Under Att berätta

3 svar till “Festivallägret med ungdomar

  1. Det är uppfriskande att se bilderna på ungdomarna! Tack till Monika och festivalen och alla som bidragit till lägret. Du fick ju Mickelpriset just för dina insatser på ungdomsfronten :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s