Berättarlyft i skolan

Morgonnyheterna på radio rapporterar att ett av regeringspartierna vill satsa en halv miljard på ett berättarlyft i skolan. Den ansvarige regeringspolitikern anför att lärarnas kunskaper inom området är bristfälliga och att många skolor inte använder sig av den pedagogiska potential som berättandet utgör. Vi vet ju sedan länge, fortsätter politikern, att berättandet synnerligen kraftfull kan motivera barn i deras läsinlärning och göra många skolämnen fascinerande och spännande.

Jag gnuggar mig i ögonen, sträcker på den trötta kroppen, vaknar till liv och inser att jag fortfarande var kvar i sömnens drömvärld. Jag hörde fel. Ansvarige it-ministern vill införa ett datalyft i skolan.

1 kommentar

Under Pedagogik

Ett svar till “Berättarlyft i skolan

  1. Bjørn Bensby

    Att kunna hitta rätt data er vigtigt, men att komma ihåg och känna sammanhang er nog mera betydelsesfullt. Det er det berättelsesförmågan kann. Førbättra förmågan att komma ihåg genom berättelsens strukturer – och själv att kunna förmedla så andra kann förstå, komma ihåg och berätta.
    Jag kännar at du vaknade från klarsyn – til en mardröm – som blott är dagens verklighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s