Filmberättarskan – en bok om det muntliga berättandets kraft

Bild

Jag har läst en liten roman med stort innehåll. Boken är skriven av Hernán Rivera Letelier och handlar om flickan som återberättar de mest långtråkiga filmer så de blir i sprakande färg och med fängslande handling. Snart blir hennes berättande så poulärt att folk i byn slutar gå på bio och istället väljer att få filmen återberättad i en billigare och bättre version. Allt förändras dock när televisionen kommer.

Flickan heter Maria Margarita och boken om henne och livet i den lilla chilenska gruvbyn är verkligen en berättelse som är fylld  av värme och livsglädje, men här finns också sorg och vemod. Drömmar går i kras, löften sviks och övergrepp sker. Ändå är det bestående intrycket av boken livsglädje i allmänhet och berättarkraft i synnerhet. Läs boken genast!

Lämna en kommentar

Under Att berätta, Litteratur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s