Avslutning på 2012 års festival

Årets festival avslutad och det är dags för mig att skriva min sista bloggpost vilket jag gör hemma i Stockholm. De som hade turen att kunna stanna i Ljungby på tisdagen kunde bla se Neppe Petterson från Finland berätta om Bemböleborna. De kunde också njuta av Randi Maitil när hon levererade historier om övernaturliga varelser på Färöarna eller höra Stockholmaren Bosse Almén filosofera om en helt (o)vanlig död. Min egen avslutning blev kvällen innan då jag och andra Stockholmare bjöd på skrytsamma historier från huvudstaden. Övriga deltagare var eminente Bosse och Marina Granlund som ni ser på bilden nedan. Dessutom berättade Eva Graus, Pelle Olsson, Kerttu Jokela, Sara Eriksson, Helen Dejke och Josefin Andersson från Skara. Det blev en mycket uppsluppen berättarkväll på Märtas kafé vilket interiörbilden ovan visar. Både publiken och berättarna var på ett strålande humör. Ändå känner jag sorg för samtidigt som jag och alla andra huvudstadsbor berättade var en annan Stockholmare, Mikael Öberg,  i elden med Tristan och Isolde. Alla som hade sett föreställningen om kärleksparet med förhinder var helt tagna, vilket vi fick veta på eftersitsen.

Nu är det slut på Ljungby berättarfestival för i år och jag tackar för mig med dessa ord. Jag kommer garanterat tillbaka till Ljungby. Gör ni?

/ Johan Theodorsson, berättare och gästbloggare under festivalen

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s