Kajsa och KAJSA berättar sin historia

Jag fick se Kajsa Bolin två gånger under festivalen. Det är stor berättarkonst och hon gjorde starkt intryck och publiken älskade henne. Kajsa använder en scenpersonlighet som helt utgår från sig själv. Jag gissar att det är KAJSA dvs Kajsa i överdriven tappning men jag har naturligtvis inte en aning. Denna person är en positiv, tragikomisk figur som hamnar i verkliga situationer som Kajsa sätter under lupp och tolkar. Och vi får höra hennes känslor, hennes reflektion av sig egen verklighet och det blir väldigt spännande och roligt på samma gång. Det övergår i skrönans form och Kajsa blandar poesi och berättande med akrobatik. Kan jag kalla detta fräscht i berättarsammanhang? Jag vet inte men jag gör det ändå.

/ Johan Theodorsson, berättare och gästbloggare under festivalen

1 kommentar

Under Att berätta

Ett svar till “Kajsa och KAJSA berättar sin historia

  1. Ping: Rapport från Ljungby | Berättarnätet Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s