Två dagar på Sagomuseet

Vi pustar ut efter två hektiska dagar på Sagomuseet. Onsdag och torsdag besökte 100 studenter från Blekinge Tekniska Högskolan Sagomuseet.  Eleverna studerar på programmet Upplevelser, spel och digitala medier. Under maj månad ska de under temat Oknytt och lortaty göra spel, filmer, appar eller andra kreativ skapelser, inspirerade av besöket på Sagomuseet. Det stora antalet studenter innebar att vi under de två dagarna arrangerade fyra sägenresor och fyra guidade visningar av museet. Dessutom bjöd vi på fika och lunch.

Samtidigt hann vi med berättarverkstäder i en skola och besök av en grundskoleklass på museet.

På onsdag kväll hade vi boksläpp av Der verzauberte Pisspott med sagoberättande på tyska samt med medverkan av översättaren Angelika Kutsch. Kvällen därpå berättade vi för Ljungby turistbyrå och aktörer inom besöksnäringen i Ljungby kommun om hur vi använder ny teknik för att lyfta fram gamla berättelser.

Dessutom hann vi med att guida en Rotarygrupp från Sydafrika.

Per Gustavsson

bild: Steve Anderson

Lämna en kommentar

Under Sagomuseets verksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s