BERÄTTARSKATTEN

 

 

Sagomuseet i Ljungby presenterar, inom kort,  Sveriges Berättarskatt. Där finner du massor av berättelser att lyssna till. Du kan också bidra med en egen historia.  

Sagomuseet arbetar just nu med att skapa en berättarskatt i form av ljudfiler. Allt är indelat i olika kategorier. När du vill lyssna på en  berättelse skall du bara kunna gå in och leta upp vad du behöver. Det kan till exempel vara en ny godnattsaga eller en tänkvärd historia. Du kan nå skatten dels via vår vanliga webbadress eller så går du in på www. berattaskatten.se

På detta sätt hoppas vi att sprida det muntliga berättandet och öka intresset för berättarrörelsen. Berättelserna kan användas som inspiration i såväl hem föreningsliv och skola. Skatten kan också bli en länk mellan lyssnare och berättare.  Tanken är nämligen att om besökaren hittar en favoritberättelse, skall man kunna klicka på berättarens namn och få upp hans eller hennes alla historier i berättarskatten, samt en presentation av berättaren med kontakt info. Ytteligare en viktig funktion är att dokumentera dagens muntliga berättande. Om det skall ske på ett bra sätt, är det viktigt att många olika berättare bidrar med historier. Vem som helst skall kunna berätta in nästan vad som helst; livshistorier, sägner, folksagor, skrönor  m m.  På sidan får du utförlig information om hur du gör för att berätta in en historia. Kom också med kommentarer och åsikter, då kan vi lättare utveckla skatten så att den blir till stor glädje för alla.

Lämna en kommentar

Under Att berätta, Sagomuseets verksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s