Kulturministern på Sagomuseet

I onsdags besökte kulturministern Lena Adelsohn Liljerot, på egen önskan, museet och guidades runt av Eva Andersson. Samtidigt  guidade jag (Mikael) en skolklass.  Det blev trångt men hjärtligt. En och annan av eleverna undrade säkert vad det var för nyfiken tant som strök oss i hasorna hela tiden. Först efteråt fick de veta att det var självaste kulturministen. De verkade dock måttligt imponerade, det var ju ingen riktig kändis, bara en sådan där politiker.

Efter en dryg timma lämnade kulturministern vårt museum med ett leende på läpparna. I famnen hade hon en hög med nyköpta sagoböcker. Hon  skänkte också en bok till oss. Det var barnboken;” En låda berättar” som hon och hennes man skrev för flera år sedan

Lämna en kommentar

Under Att berätta, Sagomuseets verksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s