Gå på Berättarfestivalens levande rollspel

Året är 1337 . Kung  Magnus och drottning Blanka har just blivit krönta. Träldomen är nyligen avskaffad och Blekinge och Skåne har blivt svenskt. Hertig Lilja har bjudit in till gästabud i Sunnerbo härad. Det kommer att bli en kväll med god mat och festligheter. Under ytan ligger dock en mängd olösta konflikter och motsättningar. Låter det spännande? Var då med, klä dig så medeltida du kan och stig en som aktör i denna värld för en kväll.  

Vad är då detta? Jo, det är Ljungbys rollspelsförening som tillsammans med Berättarfestivalen arrangerar ett levande rollspel- även kallat Lajv. Under kvällen har du möjlighet att delta i handlingen så mycket du vill.  På många sätt liknar detta sagoberättande. Det är vi deltagare som tillsammans gör sagan, ingen vet riktigt hur det skall sluta. Låter det som att ge sig ut på djupt vatten? Var inte orolig, allt leds av vana lajvare som som lovar föra oss i hamn. Rollspelet är uppbygt för att särskilt passa alla som inte har någon tidigare erfarenhet av Lajv, men självklart är även mer rutinerade lajvare välkomna. Anmäl dig och möt upp söndagen den 13/6. Vi samlas på Sagomuseet 16.45 och tar oss sedan gemensamt till Lajvet.

Vill du har mer info? Gå in på:

http://www.ljungbyberattarfestival.se/program/sondag-136/

På bilden syns Mimmi och Alma. På Lajvet kommer de dock att heta något helt annat.

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s