Den hemska historien om Margaret Dickson

Här kommer en berättelse från Edingburgh som vi hört i flera olika versioner.

Margaret Dickson blev 1723  förskjuten av sin man och gav sig ensam in till Edingburgh för att överleva. Hon fick så småningom arbete på en krog. Den betalning som gavs var mat och husrum. Krogägaren tog sig också vissa friheter.  Det bar sig inte bättre än att Margaret blev gravid och födde ett barn. För att undvika den skandal det innebar att få ett barn utanför äktenskapet, dränkte hon den nyfödde i en närliggande sjö. Allt uppdagades och Margaret dömdes till döden. Hon hängdes  1724 på Grassmarket, lades i en kista och fördes mot begravningsplatsen. Efter en stund hörde kistbärarna hur det knackade. Ljudet kom innifrån kistan. Man öppnade locket och där låg Margaret, livs levande. Detta mirakel tolkades  som att det var guds vilja att Maggie skulle få leva. Hon släpptes fri och det sägs att hon levde ytterligare 14 år innan hon dog en naturlig död. Det sägs också att hon under dessa sista levnadsår gick under namnet  ”Half-Hangit Maggie”.

Vi gick till baren som bär Maggies namn

14281427_10154447036512510_1284952372_n

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s