Berättarfesten

Fyra scener hade publiken att välja på och varje timme byttes det till nya berättare.

På Ljunggården hade Kajsa Bohlin en föreställning ”Mitt liv som påfågel” man kan inte annat än beundra Kajsa för hennes mångsidighet. hennes gestaltning av en påfågel var helt suverän. Samtidigt var Maria Llerena, Monika Eriksson och Rolf Olsson på andra scener.

Andra timmen var Bengt-Göran Söderlind på Café Märta där han berättade om de svenska flickorna som for till Amerika för att gifta sig och ingå i sekten Mormonerna och hur en envis mamma lyckades få sin dotter hem efter många strapatser. Under samma tid var Emily Hennessey i Ljunggården, Mats Sturesson på Ljungby Museum och Bengt af Klintenberg med Bellmanshistorier på Gästgivargården.

Tredje och sista timmen var Marianne Folkedotter, årets Mickelprisvinnare, på Gästgivargården där hon berättade om gudar och gudinnor på sitt eget hemmål från Västerbotten. Under samma tid var Nick Hennessey på Ljunggården, Olivia Bergdahl på Ljungby Museum och sameprästen Bo Lundmark på Märtas Café där han berättade om jordiska och himmelska älgar.

Berättarfesten Kajsa Bohlin, Mittliv som påfågel  19 juni-16 (2)

Berättarfesten Märtas Bengt-Göran 19 juni-16 (4)

Berättarfesten Marianne Folkedotter 19 juni-16 (1)

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s