Ett omöjligt möte blir möjligt på Ljungby Berättarfestival


I ganska många år har vi nu levt sida vid sida med de romska tiggarna i Sverige. De är överallt, i varje gathörn, i varje by. Ibland ger vi, ibland väljer vi att titta bort. Vi lever i samma stadsdel men vi träffas inte. Är det omöjligt att mötas över kulturgränserna? Detta är temat för en berättarföreställning med två scenberättare och en musiker: Hjärtat har sin egen plånbok.

Berättarmusikensemblen bildades våren 2014 med syftet att gemensamt utveckla sin scenkonst och kombinerar de konstnärliga uttrycken – storytelling, teater, musik och improvisation.De behövde ett aktuellt tema att undersöka och valde att ställa frågorna: Varför möts människor? Och varför inte? Detta gjorde att de skapade ett fiktivt möte på scenen mellan en romsk tiggarkvinna från Kosovo och en svensk välbärgad man, en läkemedelskarriärist. Vad som händer mellan Jonatan och Emina kan du se här på Berättarfestivalen på måndag 19.00 på Ljunggården. Det blir ett gastkramande kammarspel om en vänskap över kulturgränserna kryddat med utvisningshot, biljakter och lyriska sagor. Harleen Kalkat och Johan Theodorsson berättar historien om Jonatan och Emina. Självklart blir det också sprakande fiolmusik med både romska och svenska folkmusikinfluenser komponerad och framförd av Andreas Risan. Jörgen Bodner har regisserat föreställningen.

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s