Egil Skallagrimssons saga

DSC01699I dag har vi besökt Landnamscentret (The Settlement Centre) i Borganes, 1 timmes bussresa norr om Reykjavik. Här finns två intressanta utställningar. Den ena handlar om de första bosättarna på Island. Den andra om Egil Skallagrimssons saga. Egil levde just i området kring Borgarnes. Hela sagan berättas i ett 30-tal tablåer och vi lyssnar i en audioguide på svenska. Reliefer, skulpturer och modeller levandegör sagan och det är både skickligt och fantasifullt gjort. Så missa inte detta museum när du kommer till Island.

2 kommentarer

Under Sagomuseets verksamhet

2 svar till “Egil Skallagrimssons saga

  1. Bjørn Bensby

    Museet på Borgarnes udvikles åbenbart stadig. Jeg var der for 10
    år siden. Så fine billedrepræsentationer fandtes ikke dengang.
    (PS. Borgarnes ligger ikke vest for Reykjavik men et stykke nord for.) Her beherskede Egil Skallagrimson et kæmpe landområde. som han, i klart vejr, stort set kunne overskue fra den klippemur der ligger lige øst for hans gård.

  2. Tack för påpekandet, nu har jag ändrat den felaktiga riktningsangivelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s