BolgaTells växer

askar_bolgatells

Här på bloggen har vi berättat om att berättandet spirar och växer i Bolgatanga i norra Ghana. Sagomuseet och enskilda medlemmar i föreningen har stött verksamheten ekonomiskt.

Nu vill initiativtagarna till BolgaTells utveckla verksamheten och samla in berättelser på landsbygdens runt om Bolgatanga. De har sökt medel från en kulturfond och ansökan har beviljats. Men Prisca och Malik, som håller i verksamheten,  måste åka till huvudstaden Accra på en intervju. Det är en bussresa på 15 timmar. De söker nu stöd för att finansiera resan.

Deras svenska vän Sofie Åström, som var med om att starta verksamheten i Ghana, samlar in bidragen i Sverige och förmedlar dem vidare till Gahan.

Ett sätt att stödja är att köpa tändstickor, klädda i vackra tyger från Bolga. Kostar från 30:-/st. Beställ genom att maila, smsa eller ringa. sofie.aastroem@gmail.com, 076 250 80 40

Det går också att bidra utan att köpa askar. Pengar sätts in på konto: 8169-5 994 864 274 0 (Swedbank) Sofie Åström. Skriv BOLGATELLS i meddelande-fältet. Alla pengar går oavkortat till att utveckla berättarverksamheten BolgaTells i Bolgatanga. Många bäckar små…

Tack på förhand för ditt bidrag! hälsar Sofie.

Du kan läsa mer om verksamheten på hemsidan: www.bolgatells.wordpress.com

Lämna en kommentar

Under Sagomuseets verksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s