Olle Adolphson vs Jan-Olof Andersson

Det här blev ett tungviktsmöte i musik. Jan-Olof tolkar Olle Adolhson och vi får höra ett brett spektrum av både kända men okända visor. Olles kompositioner av både Nils Ferlins och Ruben Nilssons texter är en nyhet för mig. Konserten är oerhört stilfullt komponerad med spännande anekdoter från Jan-Olofs möten med Olle, med klangfullt gitarrspel och inte minst gillar jag konsertens dramaturgi. I Sigge Skoog kommer en tår i mitt öga precis som det ska vara tre sånger från slutet. Konsertens peripeti. Vi får en a cappella-version av Konstnasaren och en avslutning med Okända djur som Jan-Olof visslar och vi i publiken fyller i med texten. Allsång. Det finns en chans till att se Jan-Olof på ”Sägenresan” kl 12.00 på tisdag. Ta den chansen.

/ Johan Theodorsson, BNS vice ordförande och gästbloggare under festivalen

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s