Fredrik Skott – ny gästbloggare

Fredrik Skott kommer, med början i morgon, att skriva om påsktraditioner.

Fredrik Skott är folklorist och kulturhistoriker anställd på Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg, en enhet inom Institutet för språk och folkminnen. Han har studerat utklädningstraditioner inom projektet Masks and Mumming in the Nordic Area och håller på att färdigställa en bok om påskkäringarnas historia.

Hans avhandling heter Folkets minnen och diskuterar traditionsinsamlingen 1919-1964. Den handlar om upptecknare och sagesmän- och sageskvinnor, men också om idéerna bakom insamlingsverksamheten. När du läser den förstår du hur mycket spännande material det finns i folklivsarkivens gömmor.

Per Gustavsson
foto: Bengt Edqvist

Lämna en kommentar

Under Folktro och traditioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s