Monika Westin – ny gästbloggare

 

Bibliotek, bokbuss, barn, berättarscen. Status eldsjäl. Så skulle mina memoarer kunna skrivas med sex ord.

Monika Westin, Drama & Berättarpedagog på Kulturskolan i Sundsvall, mamma till två vuxna barn och ägare av en röd Fiat Panda, det är jag det, sagomuseets kommande gästbloggare. Född och uppvuxen i Sundsvall där stadsdelsbiblioteket och senare även bokbussen, spelat en väsentlig roll i min tillblivelse och gav mig goda läsupplevelser. Något som jag har stor användning av nu när jag gästar lokalradion en gång i månaden för att prata om intressanta böcker och muntligt berättande.

En stor del av mitt liv ägnar jag åt andras berättande. Förutom mina ungdomar på Kulturskolan och de yngre eleverna jag möter ute skolorna i mina berättarprojekt, så är pedagogerna i vår kommun en målgrupp för att få i gång mer berättande i skolorna. Utanför min yrkesverksamhet brinner jag för att hålla berättarrörelsen i gång både lokalt, nationellt och internationellt. Här i Sundsvall agerar jag ordfördelare på våra Berättarkvällar som vi har en gång i månaden, där jag ständigt uppmuntrar och försöker hitta strategier för att få flera att berätta sina historier.

Mitt eget berättande har två frön, det ena började gro i mormors pinnsoffa och det andra i ladugården – eller ”lagårn” som vi sa. När det började spira och blomma är något jag kommer att skriva om här på bloggen, de närmaste veckorna. Du kommer också att få några andra glimtar ur mitt brokiga berättarliv som mentor, pedagog, eldsjäl och 2011 års Mickelpristagare.

Monika Westin

4 kommentarer

Under Att berätta

4 svar till “Monika Westin – ny gästbloggare

  1. Karin Söderlund

    Jag är stolt över att vara Din vän!!!!/Kram Karin (60)

  2. Monika Westin

    Kul att ni är med på min bloggresa hos Sagomuseet, mina vänner. För er som ännu inte varit där kan jag varmt rekommendera ett besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s