Påskliljorna blommar på taket

Den här bilden från husen i det gamla Torshavn får avsluta skildringen av vår berättarresa på Färöarna. I sagan kan allting hända, och i verkligheten händer det just i denna stund i Havn. Vi återkommer gärna till denna förunderliga plats på jorden. Jag som inte kan leva utan skog skulle paradoxalt nog kunna tänka mig att bo här. Det är som om fjällen skyddar byarna och hela tiden bjuder på nya vyer bakom nästa vägkrök och fjälltopp. Här finns hemligheter och överraskningar som slätten berövar en besökare.

Det återstår att rikta ett stort tack till våra samarbetspartners på öarna: Nordens hus, Føroya Fornminnissavn och Landsmidstødin (utbildningsmyndigheten i Torshavn) samt skådespelerskan Eyd Matras i Klaksvik som samordnade vårt besök på Nordöarna. Och icke att förglömma, Nordiska kulturfonden, som bidrog ekonomiskt till resan.

Per Gustavsson

2 kommentarer

Under Sagomuseets verksamhet

2 svar till “Påskliljorna blommar på taket

  1. Kristina Blomberg

    Tack för en fin ”resa”.

  2. Tack för trevligt resesällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s