Julklapp till berättare och lyssnare 10

Peter Gärdenfors är professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. I denna bok diskuterar han vad lärande är och hur förståelse skapas. Berättandet och berättelsen lyfts gång på gång fram som ett viktigt verktyg för att skapa lust och förståelse i skolarbetet. På många sätt är denna bok det vi berättande pedagoger gått och väntat på. En aktad forskare visar- på vetenskapliga grunder- hur viktigt berättande är för lärandet.

Boken handlar om mycket mer än berättandet. Allt är klart läsvärt, men själv  började jag med  kapitlet:  ”Berättelser som verktyg för förståelse”. Där står allt vi behöver veta när vi skall vässa våra argument för berättandet och berättelsens plats i skolan.

Mikael Thomasson

Lämna en kommentar

Under Att berätta, Pedagogik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s