Julklapp till berättare och lyssnare 8

Jan Pedersen och Lars Svenson: Fågelsång. 150 svenska fåglar och deras läten. 2009. Max Ström. ISBN 9171261583.

I år har jag haft stor nytta av Pedersen och Svenssons bok Fågelsång när jag berättat. Där är fina och tydliga foton av svenska fåglar och dessutom kan Du höra hur de låter. Det är förvåning och glädje i barnens ögon när de hör att kattugglan verkligen säger klä-vitt. De kan också höra hur förskräckt lommen blir när Gud Fader daskar till honom med mjölpåsen. Och tänk att fåglarnas kung låter så ynklig. I de gamlas ögon glimmar det till av igenkännandets glädje och har jag lyckan med mig får jag ett minne från 1900-talets första decennier tillbaka. Jo, jag har haft nytta och glädje av boken. Kanske är det något för Dig också.

Monika Eriksson

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s