Nu lever jag på detta ett helt år

Ljungby Berättarfestival är över. Som en av arrangörerna och funktionär så har jag upplevt hektiska dagar med massor av arbete, men framförallt har jag haft otroligt roligt. Visserligen har jag hunnit se alldeles för få föreställningar, men stämningen och glädjen under festivalen har jag njutit av. Bortsett från föreställningar, sägenresor och kurser så är också festivalen lite av en firmafest. Alla dessa kringflackande berättare, som ofta arbetar själva, får här chansen att träffas. Det blir många kramar, mycket skratt och sena kvällar. I år fick jag möjlighet att träffa såväl nya som gamla vänner, skoja, utbyta erfarenheter, berätta och lyssna. Trots att jag jobbade nästan dygnet runt så gjorde denna gemenskap att jag bara blev hälften så trött som jag kunde blivit. 

Jag längtar redan till nästa år.

Här är en högst personlig lista på mina största upplevelser under festivalen.

1. Att få träffa de medverkande i tonårs-workshopen på lunchen. Vi sågs bara några minuter, men det gick inte att ta miste på glädjen. Det finns stor entusiasm hos nästa generations berättare.

2. Att få dela ut Mickelpriset till en överlycklig Thomas Andersson

3. Att få berätta rockskrönor på ett fullsatt Märtas Café

4. Att få prata med alla nöjda medverkande

5. Att få vara med  på festivalens första Lajv

På bilden syns Kate Corkery i en fullsatt Eskilsgård

1 kommentar

Under Att berätta

Ett svar till “Nu lever jag på detta ett helt år

  1. Gunilla

    Ja! vilken fantastiskt härlig berättare hon är – Kate Corkery.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s