Coachning och Berättande

Under helgen 27-28 mars samlades 250 personer på Pedagogen i Göteborg för att samtala om ”Modet att skapa” Jag hade där en workshop kring ämnet Coachning och Berättande. Jag bad deltagarna att på notislappar skriva ord som associerade till dessa två termer. Det kom många notislappar på båda ord, coachning är idag ett laddat ord, i många fall negativt, vi har alla en bild av vad en coach gör, vilken utbildning denna har och vilka sammanhang ”sådana” finns. Berättande är mindre laddat, det handlar mera om att bli medryckt, att lära sig, att tänka utöver det vi ser. I mitt arbete som coach eller vägledare hjälper jag människor att få en bättre självkänsla, ett bättre självförtroende och därigenom blir bärare av sin egen process. I det arbetet använder jag berättande som en metod för att organiserar och ge mönster för erfarenheter. Vi lever våra liv genom historier och vi skapas genom de berättelser andra berättar om oss. Levnadsberättelser, myter, legender och sagor, alla är de en del av den stora historien som vi speglar oss i. Nästa gång du hör ifrån mig, skall jag berätta den sagan som jag grundar mitt arbetssätt på.

Tine Winther

Lämna en kommentar

Under Att berätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s